U Čačku je tokom vikenda prvi put održan Festival Argentinskog tanga uz  učešće plesača iz 10 zemalja iz celog sveta. veliko interesovanje Čačana. Osim što je Čačak upisan na svetsku tango mapu, građani su dobili priliku da plesne korake uče od instruktora najveće škole tanga u Evropi, ,,Tango natural“.

Kako je tango igra za sve generacije, Čačani različitih starosnih dobi oprobali su svoje plesne veštine na času plesa, koji je organizovan u okviru festivala Argentinskog tanga. Bila je to jedinstvena prilika da nauče plesne korake, koju su sa oduševljenjem prihvatili i najmlađi sugrađani.

Instruktori plesne škole ,,Tango natural“ potrudili su se da za jedan sat predstave lepote najčuvenijeg Argentinskog plesa, koji povezuje ljude različitih nacionalnosti, godina i interesovanja, čineći posebnu supkulturu.

Čačak je tokom ove manifestacije ugostio oko 120 plesača iz celog sveta. Gost Festivala bio je i prvi srpski tango kvintet ,,Tanguango”, kao i gosti iz Meksika, Finske, Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Austrije i zemalja u regionu. Festival je organizovan po ugledu na velike gradove, u kojima je ova manifestacija tradicionalnog karaktera.

Publika je dobro prihvatila festival pa je u subotu Dom kulture bio pun skoro po poslednjeg mesta.

____________________________________________________


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *